10 Mayıs 2012 Perşembe

Sabahattin Ali-KÜRK MANTOLU MADONNA

      Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna kitabı ismiyle hep ilgimi çekmişti .Garip bir konusu vardır,kitap dili açısından çok ağırdır şimdi diye almayı hep ertelemiştim.Geçenlerde elime geçti bu kitap ilk 20 sayfada sıkıldım gerçekten ama devamı okadar sürükleyiciydiki 1 günde bitirdim.Türk filmi tadında kütüphanenizde görmek isteyeceğiniz tekrar tekrar okuma isteği uyandıran harika anlatımlı bir aşk kitabı...Uzun süre etkisinden çıkamadığım harika bir eser herkese tavsiye ediyorum.

        

"Her gün, daima öğleden sonra oraya gidiyor, koridorlardaki resimlere bakıyormuş gibi ağır ağır, fakat büyük bir sabırsızlıkla asıl hedefine varmak isteyen adımlarımı zorla zapt ederek geziniyor, rastgele gözüme çarpmış gibi önünde durduğum "Kürk Mantolu Madonna"yı seyre dalıyor, ta kapılar kapanıncaya kadar orada bekliyordum."

Kimi tutkular rehberimiz olur yaşam boyunca. Kollarıyla bizi sarar. Sorgulamadan peşlerinden gideriz ve hiç pişman olmayacağımızı biliriz. Yapıtlarında insanların görünmeyen yüzlerini ortaya çıkaran Sabahattin Ali, bu kitabında güçlü bir tutkunun resmini çiziyor. Düzenin sildiği kişiliklere, yaşamın uçuculuğuna ve aşkın olanaksızlığına (?) dair, yanıtlanması zor sorular soruyor.


2 yorum:

  1. Çok sevrek okudum. Paylaşmana çok sevindim. Dili muhteşemdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aslında ilk başta çok sıkıcı gelmişti ama bi süreden sonra aşırı bağlıyor kitap insanı.Anlatımı,dili muhteşem.

      Sil