17 Nisan 2012 Salı

ÇENGELKÖY ÇİKOLATA KAHVE

          Size çok içten bi yer tanıtmak istiyorum eğer yolunuz Çengelköy'e düşerse buraya mutlaka gitmelisiniz.Sıcacık,içten ve huzurlu bu yere girdikten sonra mis gibi çikolata kokusunun büyüsünden çıkamıyorsunuz.Buranın sahipleri "ÇİKOLATA" filmini izledikten sonra esinlenip burayı açmışlar.Önünden geçerken bile farkedilemeyecek kadar küçük olan bu dükkanda el yapımı çikolatalar ve şekerler yapıyorlar.İlk gittiğimde buraya kıştı ve çoğu insan bi fincan kahve içmek için dışarıda bekliyordu önce anlam veremiyorsunuz takii arka fonda İncesaz müzikleriyle sıcak çikolatasını içene kadar..









8 yorum:

  1. Bayıldım buraya! :) zamanın içerisinden kopup gelmiş bir yer, nasıl nostaljik ve tüm sundukları lezzetli görünüyor! insanın yolu düşmese bile sırf burası için bile düşürebilir canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle canım..zaten güzelliği nostaljik olmasndan kaynaklanıyor.okadar küçük biyerki gittiğin zaman inanamayacaksın ama çikolataları ve sıcak çikolatası muhteşem.Yolun düşerse mutlaka uğranılması gereken bir yer..

      Sil
  2. yaklaşık 5 sene çengelköyde yaşamama rağmen burayı keşfedememiştim:( daha sonra birçok kez gitmek istedim ama fırsat bulamadım bu postu gördükten sonra gene gitme duygularım depreşti çok sevimli biyer:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çengelköy en sevdiğim yerlerden biridir..Eğer yolun düşerse söylediğin gibi bu sevimli yere gitmelisin:))

      Sil
  3. Bugün tavsiye üzerine gittiğim ve gerçekten çok beğendiğim bir yer.Çikolatalarının tadına doyum olmuyor ortam desen çıkasın gelmiyor... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zamandr aklıma gelmiyordu senin yorumunla tekrar canım istedi:) ben oranın ortamına hayranım ufak ve etkileyici yer:)

      Sil
  4. buranın açık adresini yazabilir misiniz acaba?

    YanıtlaSil
  5. http://www.e-musteri.net/istanbul-cikolata-kahve/yol-tarifi.html da tam adresi var galiba ama çınaraltı cafenin oralardaki yer sahiplerine sorarsanız size daha iyi tarif edebilir..küçük ve arada olan bir dükkan olduğu için görülmesi zor..

    YanıtlaSil