15 Şubat 2012 Çarşamba

DEMET AKALIN'IN SAÇLARININ SIRRI

             Okadar föne,işleme maruz kalıpta sağlıklı saçlara sahip olmak zordur.Demet Akalın'ın bi formülü varmış bende alıp deniycem hem çok uygun hemde heryerde bulabiliriz.Saçında sekiz farklı yağ olduğunu söyleyen ünlü popçu, saçlarını canlı ve parlak gösteren kayısı, biberiye, gül, susam, çam terebentin, ısırgan otu, sarmısak, yılan yağı karışımıyla yıkadığını söyledi.Peki bu otların tek başına ne yararı var:




KAYISI YAĞI: Tüm cilt tipleri için tavsiye edilir. Özellikle  yüz temizliği için idealdir. Akneleri temizler, cilde canlılık verir. Yaşlanmayla ortaya çıkan kırışıklıktan giderir. Nemlendirici özelliğe sahiptir. Bağırsak parazitlerinin giderilmesinde etkilidir. Saç bakımı ve masajda kullanılır.(Şahsen ben her banyodan sonra temizlenmiş cildime pamuğu ıslattıktan sonra 2-3 damla kayısı yağını dökerek cildime sürüyorum.Çokda etkisini gördüm,tavsiye ederim)

BiBERİYE YAĞI:İdrar söktürür, gaz giderir, kan dolaşımını arttırır, bronşit ve sinüzit gibi hastalıklarda faydalıdır.Bunların dışında,karaciğer enzimlerini dengeler. Uykusuzluğu ve sinir sistemini düzenler. Saç dökülmesi ve kepeğe karşı faydalıdır. Yağ çözücüdür. Kollestrolü düzenler.

GÜL YAĞI: Düzenli kullanıldığında; Cilde canlılık vermeye, Cildi gerginleştirmeye, Cilt temizliğinde ve Doğum lekerini gidermede etkili olabilir. Antiseptiktir. Koku verici olarak kullanılır. Saçı besler, saç kepeklenmesini önler.

SUSAM YAĞI: Düzenli kullanıldığında; Dahilen; safra taşlarının düşürülmesinde, karaciğer rahatsızlıklarında, kabızlıkta, karın ağrısında, cinsel gücü arttırmada, nefes darlığı ve bronşitte faydalı olabilir. Ayrıca iyi bir masaj yağıdır.Yanıklarda tedaviye yardımcıdır. Şişmanlatıcı ve müshil olarak kullanılır. Saç bakımında etkilidir.

ÇAM TEREBENTİN YAĞI: Düzenli kullanıldığında; Solunum yolu rahatsızlıklarına, idrar yolu enfeksiyonlarına ve bel soğukluğunda yararlı olabilir. Saçı besler ve dökülmeyi önlemeye, kepeği gidermeye yardımcı olabilir.

ISIRGAN OTU YAĞI:Saç dökülmesi,kırılması ve yağlanmasını önler.

SARIMSAK YAĞI: üzenli kullanıldığında;Kolestrolü düşürmeye, Yüksek tansiyonu dengelemeye, Damar sertliğini önlemeye faydalı olabilir. Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olabilir. Astım, bronşit, verem, nefes darlığı ve öksürükte yararlı olabilir. Balgam söktürür, Saç dökülmesinde ve saç kırılmasında, Saçların uzamasında yardımcı olabilir. Saç kıran tedavisinde kullanıldığında faydalı olabilir. Antiseptiktir. Grip, tifo ve difteri gibi salgın hastalıkların tedavisinde kullanıldığında yardımcı olabilir. Karında ve bacaklarda toplanan suyun boşalmasına yardımcı olabilir. 

YILAN YAĞI: Güçsüz ve zayıf saçları güçlendirir. Çabuk ve hızlı uzamasını sağlar. Irsi olmayan dökülmelerde saçların yeniden çıktığı, ırsi dökülmelerde önce tüylenme olduğu ve zamanla saç çıktığı gözlenmiştir. Mevcut olan saçların dökülmesini önler.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder